Petak, 01 Lipanj 2018 11:11

Obveze ispitivanja plodnosti tla na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske

Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisana je obveza praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta kroz ispitivanje plodnosti tla koje se provodi u ovlaštenim laboratorijima.

Zakonom o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/2018) propisana je obveza praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta kroz ispitivanje plodnosti tla koje se provodi u ovlaštenim laboratorijima. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selu uz to što je ovlašten za ispitivanje plodnosti tla ima i status referentnog laboratorija te je zadužen za kontrolu provedbe kako na terenu tako i u laboratorijima.

S tim u vezi, obavještavamo i pozivamo sve poljoprivrednike koji imaju dugogodišnji zakup, zakup i koncesiju državnog poljoprivrednog zemljišta na području Općine Oprtalj da popune zahtjev i upitnik te isti dostave Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo putem e-mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Vinkovačka cesta 63c, Osijek (Zavod za tlo).

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art